Simi yani Osmanlı dönemindeki adıyla Sömbeki adası, 12 adalar içinde en farklı ve otantik ada olarak bilinmektedir. Ada, Symi ismini Yunan Mitolojisindeki deniz tanrısı Poseidon’un eşi Syme’den almıştır. Ada, günümüzde 2500 civarı yerleşik nüfusa sahiptir. 17.yüzyılda “sümbek” adı verilen küçük gemilerin üretimi ve süngercilik faaliyetleriyle gelişen ticaret nedeniyle zenginleşen Simi’de yerleşik nüfus günden güne azalarak bugünkü seviyesine gerilemiştir. Adanın dünyaya nam salmış neo-klasik mimarisi ise o dönemden bu yana korunarak geliştirilmiş ve özenli restorasyonlarla muhafaza edilmiştir. Diğer Yunan Adaları’nda mavi ve beyaz renklerin yoğunluğu göze çarparken, Simi Adası'nda koruma kurulunun onayıyla binalarda yalnızca pastel renkler kullanılmaktadır.
Simi, çorak yapısı ve dik yamaçlarıyla dikkat çekerken; tarihi saat kulesi, Panomiti koyu, Marathounda Plajı ve yalnızca denizden ulaşım sağlanan koyları adayı ziyaret eden turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir. Feribotların yanaştığı merkez liman bölgesi olan Gialos, adanın en canlı bölgesi olarak birçok restoran ve butiğe ev sahipliği yapar. Merkezden kalkan otobüslerle kısa bir yolculukla ulaşılan Pedi koyu ise, hem merkeze yakınlığı hem de muhteşem plajıyla ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği bölgelerdendir. Pedi-Gialos arası yolculuğunuzda otobüsten inip Choria bölgesinden manzarayı seyretmek ve ardından meşhur Choria merdivenlerinden tekrar limana dönmek de Simi’de gerçekleştirebileceğiniz en önemli ritüellerden.
Ünü ve lezzeti Türkiye’ye kadar yayılan Simi tavernaları ise genellikle liman(Gialos) bölgesinde yer alır ve bu tavernalarda Simi karidesi en çok tercih edilen deniz mahsüllerinin başında gelir. Eşsiz deniz mahsullerinin ve Simi karidesinin tadına bakmayı unutmayın!
Bu şirin ve güzel Yunan Adası’nı bizimle keşfetmek için web sitemizden biletinizi ayırtabilir, tatil keyfini rengarenk evleri ve pırıl pırıl sahilleriyle ünlü Simi Adası'nda yaşayabilirsiniz. Simi seferlerimizle ilgili bilgi almak için tıklayınız.